"Soms heb je van die ideeën die klein beginnen maar uitgroeien tot iets GROOTS. Als dan lukt wat je voor ogen had is dat iets om trots op te zijn. Eind april en begin mei 2016 is het zover, dan zijn wij te bewonderen met een geheel zelf geschreven musical waarvan de opbrengsten naar stichting KiKa gaan. Ook uw steun is nodig dus sta samen met ons op tegen kinderkanker. Of u nu een klein bedrag doneert, een advertentie in ons programmaboekje plaatst, een kaartje voor één van de voorstellingen koopt of op welke andere manier dan ook uw steentje bijdraagt in deze loodzware strijd, alle hulp is hard nodig. Strijd mee tegen kinderkanker!!"
Verhaallijn

Op 29, 30 April en 1 Mei staat musical groep ‘Groots’ op de planken in Theater het pakhuis in Hoorn. Musicalgroep Groots is opgericht met de missie: ieder jaar een eigen musical te produceren waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan. Dit jaar is gekozen de opbrengst te doneren aan stichting KIKA! Vol enthousiasme presenteren wij u onze allereerste productie ‘ Als jij de maan zou zijn’.

In deze musical volgen wij het meeslepende verhaal van de 16 jarige Sam die totaal onverwacht in het ziekenhuis belandt. We maken de verschillende emoties mee van zijn familie en vrienden. Ook beleven we de ups en downs van het hebben van een ziekte. ‘Als jij de maan zou zijn’ is niet alleen een ontroerend verhaal, het geeft ook kijk op het leven van een ziek kind. Dit alles wordt weergegeven vanuit verschillende oogpunten op een emotionele maar humoristische manier.

Over KiKa

KiKa heeft als doel om de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk.
Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker.

Doelstellingen:
KiKa heeft als doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting.
Meer specifiek streeft KiKa naar:
1.    Verhoging van de genezingskans.
2.    Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk).
3.    Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).

Cast


Melwin Moeskops
Sam de Bruijn


Sabrina Lammers
Eva de Bruijn


Floris Siks
Kees Goossens


Mandy Brouwer
Dionne van Langen


Annette Vlaar
Mevrouw van Schagen

Oscar Schiltmeijer
Joerie de Bruijn


Johan Hofman
Wim de Bruijn

.
Bryan Stricker
Rens Goossens


Harrie Gort
Donker Swiers


Leden

Johan Hofman

Mandy Brouwer

Oscar Schiltmeijer

Rutger Meijers

Sabrina Lammers

Saskia Hofman-Klaassen
Gastspelers

Annette Vlaar

Bryan Stricker

Floris Siks

Harrie Gort

Melwin Moeskops
Productie

Initiatiefnemer
gerrit Draaisma

Script
Jesse Oudhoff

Muziek
Jesper Huisman

Muziekband en
Arragementen
Samder Huisman

Geluid
Paul Kuipers

Lichtontwerp
Teije Bartstra
Productie

FilmCrew
Stephan Sweerts
Maarten Last
Bas Rebel
Kasper Wiepking

Regie
Marleen Schrandt

Voormalig Regisseur
Marieke Palmer

Fotografie
Peter Brouwer
Margreet Gort

Commissies

Ontwerpen
Majorie van Goor

Sponoring
Rutger Meijers
Ina de Weerd

Kaartverkoop
Sabrina Lammers

Rekwisieten
Oscar Schiltmeijer

Decor
Johan Hofman
Rutger Meijers

Grime
Sevil Kocak

Webdesign
Deborah Martin Standhardt
Dit Productie jaar werd mede mogenlijk gemaakt door de volgende sponsoren